خانه سلامتی
آشنایی با رشته ی هنرستانی صنایع غذایی

https://basiranahad.com/wp-content/uploads/2018/02/%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-300x200.jpg


آموزش های امروز باید مبتنی بر خلاقیت و نوآوری و به کارگیری علوم گوناگون و رشد فکر جمعی و همکاری گروهی باشد.هنرستان ها این آموزش ها را با رویکردی تئوری - عملی ارائه می دهند تا علاوه بر شکوفایی استعدادهای دانش آموزان
،  نیروهایی خلاق را به جامعه عرضه کنند.

صنایع غذایی

غذا اولین سطح از هرم نیازهای انسانی را تشکیل می دهد و تامین آن برای عموم افراد جامعه
،اولین وظیفه ی دولت هاست.ضمن این که اولین نقش کشاورزی در توسعه ی اقتصادی،تامین مواد غذایی است.هدف از ارائه ی این رشته پرورش نیروهایی است که بتوانند در زمینه های مختلف مرتبط با صنایع غذایی،فعالیت کنند.این رشته در مقطع هنرستان،از رشته های گروه تحصیلی کشاورزی و غذا است.

توانمندی ها و ویژگی های لازم

هنرجویان این رشته باید پایه ی شیمی و ریاضی مناسبی داشته باشند.دقت بالا و توجه زیاد به جزئیات و هم چنین علاقه به کار در حوزه ی تولید موادغذایی از دیگر ملزومات این رشته است.هنرجویان این رشته باید توانایی کار گروهی و توانایی جسمی مناسبی داشته و قادر باشند تمام دستورالعمل های بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند.


هنرجویان رشته ی صنایع غذایی
،چه مهارت هایی را کسب می کنند؟

هنرجویان این رشته در طول تحصیل با مواردی مانند اطلاعات غذایی صحیح برای برچسب های محصولات
،راه های تولید سریع و ارزان مواد غذایی،طراحی دستگاه ها و کارخانجات تولید مواد غذایی و...آشنا خواهید شد.


فرصت های شغلی رشته ی صنایع غذایی

برخی از زمینه های شغلی فارغ التحصیلان رشته ی صنایع غذایی
،با توجه به علاقه مندی ها و توانمندی های آن ها،به شرح زیر است:

مدیریت تولید کارخانجات
،مسئولیت فنی آزمایشگاه ها،کارشناس کارخانجات صنایع غذایی،سازمان چای کشور،مراکز تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور،مرکز توسعه و صادرات ایران،موسسات مهندسی و زراعتی،متصدی کنترل کیفیت محصولات غذایی و...
دانش آموزان هنرستانی می توانند پس از تحصیل در دوره ی کاردانی
،وارد مقاطع بالاتر از جمله کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات،در زمینه های گفته شده مشغول به فعالیت شوند.

درس های تخصصی رشته ی صنایع غذایی در هنرستان
 سال دهم
 سال یازدهم
 سال دوازدهم
 -فرآوری گیاهان دارویی و خشکبار

-تولید فرآورده های لبنی
-دانش فنی پایه

-آب خاک و گیاه

 -تولید کمپوت و کنسرو

-تولید و بسته بندی فرآورده های غلات

 -روغن کشی میوه و دانه های روغنی

-تولید و بسته بندی فرآورده های دام و طیور

-دانش فنی تخصصی


آشنایی با برخی از درس های رشته ی صنایع غذایی

درس تولید فرآورده های لبنی: برخی از مباحثی که در این درس به آن ها پرداخته می شود عبارت اند از: تولید شیر پاستوریزه
،تولید فرآورده های تخمیری شیر،تولید بستنی،تولید پنیر،تولید خامه و کره و...

درس آب
،خاک و گیاه: برخی از مباحثی که در این درس به آن ها پرداخته می شود عبارت اند از:خاک(تشکیل،تکامل و خصوصیات فیزیکی)،خواص شیمیایی خاک،بهسازی خاک،اهمیت خاک،خواص فیزیکی و شیمیایی آب،منابع و ذخایر آب،اندازه گیری آب در کشاورزی،کاشت گیاهان و...

درس تولید کمپوت و کنسرو: برخی از مباحثی که در این درس به آن ها پرداخته می شود عبارت اند از تهیه ی مواد اولیه ی کنسروهای گیاهی
،تهیه ی مواد  اولیه ی کنسروهای گوشتی،آماده سازی مواد اولیه ی کنسروهای گیاهی،آماده سازی مواد اولیه ی کنسروهای گوشتی و...

درس تولید و بسته بندی فرآورده های غلات: برخی از مباحثی که در این درس به ان ها پرداخته می شود عبارت اند از:تولید نان سنتی
،تولید نان صنعتی،تولید کیک،تولید کلوچه و دونات،تولید بیسکوئیت،تولید فرآورده های خمیری،تولید پاستا و...

منبع:مجله سرای دانش-سعید کمالو



طبقه بندی: ویژه کودکان و نوجوانان، آموزشی و فرهنگی،
برچسب ها: آشنایی با رشته ی هنرستانی صنایع غذایی، هنرجویان رشته ی صنایع غذایی چه مهارت هایی را کسب می کنند؟، فرصت های شغلی رشته ی صنایع غذایی، درس های تخصصی رشته ی صنایع غذایی در هنرستان، آشنایی با برخی از درس های رشته ی صنایع غذایی هنرستان، درس تولید کمپوت و کنسرو، درس تولید و بسته بندی فرآورده های غلات،

تاریخ : جمعه 20 مهر 1397 | 10:36 ق.ظ | نویسنده : سیدحسین ابراهیمی | نظرات
.: Weblog Themes By BlackSkin :.